Kammen

Een kat wast zichzelf en is een proper dier. Het is niet nodig om iedere kat te wassen, maar het kan wel vele voordelen hebben. Het is afhankelijk van de vachtconditie en het karakter van de kat. Niet alle katten houden van water, maar hebben soms toch een wasbeurt nodig. Dit kan door ziekte of ouderdom of overgewicht of als ze een ongeluk hebben gehad en met een vuile vacht zitten (bv ergens ingevallen of iets over hun vacht hebben heen gekregen).

Door een kat te wassen kan ik makkelijk overtollig vet, huidschilfers en losse haren verwijderen. Het kan helpen om loszittend haar op een katvriendelijke manier te verwijderen.

Ook met drogen komen nog veel losse haren los. De vacht is makkelijk te onderhouden (minder haar in huis) en ziet er na het wassen glanzend, schoon en luchtig uit, en makkelijk te doorkammen.

De kat kan gedroogd worden in een droogcabine. Dit versnelt het drogen van de vacht door de warme lucht in de cabine.

Hou er rekening mee dat alle drogers en blazers lawaai maken en dat dit dus niet geschikt is voor iedere kat. Denk hierbij aan het geluid van de stofzuiger.

Dit is best een intense behandeling en ik test dan ook op voorhand eerst hoe je kat op de geluiden reageert voordat ik deze zal wassen.

Samen met u zal ik bespreken welke vachtbehandeling het beste voor uw kat is.

Maak je afspraak

Stay in touch

Schrijf je in voor meer Miss Miauw nieuws

missmiauw.be © 2024. All rights reserved.
Created By ITcreation.be