Scheren

Scheren is soms de enige optie. Bij een vervilte vacht is het niet mogelijk om te kammen of borstelen, dit is zeer pijnlijk en duurt te lang. Vilt maakt het bewegen moeilijker en de huid eronder kan niet meer ademen want een viltlaag is erg verstikkend en doet ontzettend pijn. Katten zijn dan ook meesters in pijn verbergen. Uw kat gaat zich terug veel beter voelen na een scheerbeurt.

De kop, poten en staart kam ik uit, tenzij ze echt vervilt zijn. Uw kat wordt dus niet volledig kaal. De staart scheer ik niet, want deze is gevoelig en heeft bescherming nodig. Ik kan de kat na de scheerbeurt ook wassen met een verzorgende shampoo. Zo is ze terug helemaal fris, want een vervilte vacht voelt niet bepaald prettig aan. Dit is niet altijd mogelijk, want vaak hebben katten er na een scheerbeurt wel even genoeg van.

Ik raad ook aan om elke 8 tot 10 weken langs te komen in het trimsalon voor een vachtbehandeling zodat klitten geen kans krijgen. Door regelmatig te trimmen, gaan we klitten voorkomen en is scheren helemaal niet nodig.

Een kat verliest haar, dat is normaal en ik zal dan ook NOOIT katten zomaar scheren omdat de baasjes de haren beu zijn. Enkel in noodgevallen zal ik scheren

Foto's voor en na
Maak je afspraak

Stay in touch

Schrijf je in voor meer Miss Miauw nieuws

missmiauw.be © 2024. All rights reserved.
Created By ITcreation.be