Kammen

DE KORTHARIGE KAT

Een kortharige kat ga ik vooral door de rui helpen zodat ze minder verharen en ze terug een mooie gezonde vacht krijgen. De kat likt de losse haren onderwol op bij het wassen en zo kunnen ze meer last krijgen van haarballen.

Een kortharige kat kan dit perfect zelf verzorgen, maar door ziekte, overgewicht of overmatige rui is het leuk dat ik hierbij kan helpen. Sommige kortharen, zoals de Brits Kortharen kunnen een super dikke vacht hebben en dan is het een goed idee om regelmatig de vacht te laten uitkammen zodat dit comfortabel blijft voor je kat. Samen met u zal ik bespreken welke de beste vachtbehandeling voor jouw kat is.

FOTO’S VOOR EN NA

DE LANGHARIGE KAT

Een langharige kat heeft meer moeite om de onderwol uit de vacht te wassen, hierdoor ontstaan gemakkelijk klitten en vervilting. Vooral tijdens de rui is dit moeilijk voor de kat om zelf bij te houden, daarom kan de kat alle hulp gebruiken. Als er echter teveel klitten aanwezig zijn of vervilting, dan zit er niks anders op dan de kat te scheren. Dit wil niet altijd zeggen dat de hele kat geschoren moet worden, dit kan ook plaatselijk zijn. Uiteraard is dit niet voor alle langharige katten zo en kunnen sommigen het zelf zeer goed onderhouden. Dit hangt af van de vacht van de kat. Ik ga vooral naar het individu kijken en zo zal ik bepalen welke vachtverzorging het beste voor jouw kat is.

FOTO’S VOOR EN NA

DE OUDERE KAT

Een oudere kat is niet meer zo lenig of kan gezondheidsproblemen hebben. De vachtverzorging zal dan minder zijn of in sommige gevallen helemaal niet. Daarom is het noodzakelijk en belangrijk dat we hen hierbij helpen.  Bij een oude kat zie je dat de haren uit elkaar staan, de vacht is vaak vettig of blijft klitten. Ze hebben veel baat bij deze behandeling!  Ook hier ga ik vooral naar het individu kijken en samen met u bespreek ik welke vachtbehandeling het beste voor jouw kat is.

Maak je afspraak

Stay in touch

Schrijf je in voor meer Miss Miauw nieuws

missmiauw.be © 2024. All rights reserved.
Created By ITcreation.be